Er man til frisk luft og vandreture, er her en mulighed.

I et bredt samarbejde - Turistforeningen, Fodslaw, Friluftsrådet, LAG Holstebro ( Arbejder for at fremme udviklingen i landdistrikterne), Holstebro Museum og Kirkerne imellem, er der lavet en "Nissum Fjord rute".

Udover at nyde den vestjyske natur på sin gåtur, kan man også gøre holdt ved en af de mange kirker, som ligger på ruten. De fleste af disse kirker har ligget uberørt hen i snart 1000 år, og de indeholder det ypperste indenfor arkitektur og kunst. Staby Kirke er en af de mange.

Cyklister og bilister henvises til offentlige veje, så man kan gå i ro og mag. Det kræver absolut ingen religiøse forudsætninger for at gå på denne rute. Alle kan være med, og man bestemmer selv tempo og rutens længde.

En lille bog omhandlende oplysninger desangående kan købes i Staby Kirkes tårnhus og hos den lokale købmand i Staby for 50 kroner. Her kan man få inspiration til planlægning af sin rute, overnatning med mere. Man kan endvidere hente hjælp på denne adresse:  www.holstebropilgrim.dk